Hopp til innholdet

Takk for at du besøker siden min

Hei,

Jeg heter Øystein. Trifektum var egentlig ment å handle om de tre kategoriene jeg tror er viktig for å leve et lykkelig liv; penger, helse og familie. Men blogging om helse frister meg ikke, og jeg er for privat til at jeg kan ha en egen bloggkategori om famile. Jeg har derfor justert litt på kategoriene her inne til noen jeg faktisk ønsker å skrive om og hvor jeg (av og til?) kan ha noe å bidra med, og fra et perspekiv som dataanalytiker. 

Faksimile DN 2009
Hva er det han holder foran ansiktet?* Utsnitt fra Dagens Næringsliv ca 1 måned inn i min yrkeskarriere (September 2009)

Erfaringen fra disse to ytterpunktene ledet meg inn på sporet mot regelbaserte kvantitative beslutningsprosesser – å ta objektive beslutninger, men med andre underliggende data enn kun pris. Det beste av begge verdener? 

Dette målet bidro til en ny karriere som strateg i Nordea, og senere til at jeg ble satt til å lede en nyopprettet prosjektgruppe med mål om å utvikle kvantitative modeller: Kvante-teamet kalte vi det. 

Parallelt med dette levde jeg også ett liv privat (overraskende ikke sant?), og hadde sammen med min kone akkurat fått barn nummer to. Både jeg og fru Trifektum er fra Bodø, og vi bestemte oss for å flytte nordover. Det ble ikke mer kvante-team på meg, men all lærdom fra årene i finansbransjen er med meg. Kanskje til og med i større grad etter jeg har fått det litt på avstand.

Både teknikkene og ønsket om å hjelpe folk ta bedre beslutninger med data er med meg når jeg i dag jobber som analytiker i helsesektoren, og ikke minst her på Trifektum.

Takk for at du er innom bloggen min.

 

Følg meg på sosiale media her